ua en ru

Зовнішній економічний борг України складає 83% ВВП, - Гройсман

Зовнішній економічний борг України складає 83% ВВП, - Гройсман Фото: Владимир Гройсман (kmu.gov.ua)

У 2014 році бюджет країни становив 108 тис. гривень

На сьогодні зовнішній економічний борг України складає 83%. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю Forbes Грузія, яким він поділився на своїй сторінці в Facebook.

"Якщо бути чесним, то у 2014 році, коли Прем'єр-міністром України став Арсеній Яценюк, державний бюджет складав 108 тисяч гривень. Це був чистий розбій. Попередній режим приніс країні колосальний збиток. Далі йшла анексія Криму та вторгнення на схід України. Все це разом було для нас безпрецедентним викликом", - сказав Гройсман.

В інтерв’ю грузинському Forbes розповів про реформи та зміни через які зараз проходить Україна та про перспективи, які вони відкривають.

Опубліковано Volodymyr Groysman 11 січня 2018 р.

Відзначимо, що згідно з даними Міністерства фінансів, за станом на 30 листопада 2017 року загальна сума державного і гарантованого державою боргу склала 76,33 млрд доларів. З них зовнішній борг становить 38,48 млрд доларів.

Нагадаємо, нещодавно прес-служба Національного банку України повідомила, що міжнародні резерви України на 1 січня 2018 склали 18 млрд 808 млн 450 тис. доларів (за попередніми даними), що на 21% більше ніж на початок року. Збільшення резервів сприяло, насамперед, надходження фінансування від Міжнародного валютного фонду на рівні близько 1 млрд доларів, а також купівлі Національним банком на тлі сприятливої ситуації на валютному ринку 1,3 млрд доларів при проведенні валютних інтервенцій.