ua en ru

Впровадження обов'язкового GMP в Україні не викличе дефіциту імпортних ліків, - Держлікслужба

Впровадження обов'язкового GMP в Україні не призведе до дефіциту імпортних ліків. Про це заявив голова Держлікслужби України Олексій Соловйов, передає прес-служба відомства.

"Що стосується хвилювань, чи не викличе обов'язкове GMP дефіциту імпортних ліків - можемо із впевненістю сказати: ні, не викликає. Адже ті компанії, що на сьогодні не підтвердили своє виробництво в умовах GMP, виробляють виключно генерики, які мають ще десятки зареєстрованих в Україні аналогів", - йдеться у повідомленні від Держлікслужби.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 р. в Україні, за прикладом усіх країн з жорсткою регуляторною системою, до яких входять країни-члені міжнародної Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S), членом якої з 1 січня 2011 р. стала й Україна, запроваджується чітка система захисту пацієнту від неефективних та недоброякісних ліків іноземного виробництва. Українські громадяни матимуть таке саме гарантоване державою право купувати лікарські засоби, що вироблені згідно європейських вимог Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice - GMP ЄС) та отримувати гарантовану виробником якість та ефективність.

Читайте також: Необхідно підсилити відповідальність за фальсифікацію ліків, - Клюєв