ua en ru

У ВМС України заявили, що Росія не зважиться на відкриту агресію на Азові

У ВМС України заявили, що Росія не зважиться на відкриту агресію на Азові Фото: Ігор Воронченко (president.gov.ua)

Така ймовірність розглядалася з урахуванням нарощування флоту РФ в Азовському морі

Командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко виключив ймовірність відкритої агресії Росії на море. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інтерв'ю Воронченка "ВВС Україна".

За його словами, така можливість розглядалася з урахуванням нарощування російського флоту на Азовському морі.

"Ми передбачали різні варіанти розвитку подій, і найскладніший - загострення ситуації в Азовському і Чорному морях, аж до десантних операцій... Але впевнений, що відкрита агресія на морі - це буде останній крок вмираючої "імперії зла" РФ. Вони на таке не вирішаться", - сказав Воронченко.

Також командувач ВМС ЗСУ не виключив, що Росія продовжить спроби дестабілізувати ситуацію в причорноморських областях, "що б вплинути на певні верстви населення, мовляв, українська влада не в змозі забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі".

Воронченко зазначив, що російська сторона в найкоротші терміни змогла наростити катерно-корабельні угруповання в Азовському морі. За його інформацією, в Азовське море перекинуто кілька катерів з Каспійської флотилії.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна готується до відбиття російської агресії в Азовському морі.

13 жовтня Петро Порошенко підписав указ № 320/2018, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні і Сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці".