ua en ru

ВМС України у Мармуровому морі провели навчання з ВМС Туреччини

ВМС України у Мармуровому морі провели навчання з ВМС Туреччини Фото: від України були фрегат "Гетьман Сагайдачний" і судно "Балта"

Зокрема здійснили тренування з протиповітряної оборони

Сьогодні, 7 березня, у Мармуровому морі загін кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України у складі фрегату "Гетьман Сагайдачний" і судна розмагнічування "Балта" провів спільні навчання з фрегатом ВМС Туреччини. Про це повідомляє прес-служба Командування ВМС ЗСУ.

Зазначено, що у складі тактичної групи українські і турецький кораблі провели тактичне маневрування, тренування з протиповітряної оборони, з організації зв'язку, виконали інші завдання.

"Згідно з планом спільних дій ВМС ЗСУ і ВМС Туреччини, передбачено також проведення спільних базових тренувань, підготовка екіпажів українських кораблів у навчальному центрі підготовки надводних сил ВМС Турецької Республіки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними відомства, напередодні загін кораблів ВМС ЗСУ на переході Чорним морем удосконалював взаємодію з літальними апаратами морської авіаційної бригади.

"Зокрема було відпрацьовано посадки (злети) гелікоптерів на палубу фрегата "Гетьман Сагайдачний". Крім того, кораблі виконали завдання у рамках операції із забезпечення морської безпеки у Чорноморському регіоні "Чорноморська гармонія", - доповіли у ВМС.

Там також зауважили, що з весни 2014 року українські ВМС вперше демонструють Державний прапор України на морських просторах за межами Чорного моря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір до 2020 року відродити підводний флот.