ua en ru

ВМС Туреччини і Росії провели спільні навчання в Чорному морі

ВМС Туреччини і Росії провели спільні навчання в Чорному морі Фото: ВМС Туреччини і Росії провели спільні навчання в Чорному морі

Кораблі відпрацювали атаки, огляди кораблів і порятунок людей

Військово-морські сили Туреччини спільно з кораблями Чорноморського флоту Російської Федерації провели навчання в Чорному морі. Про це повідомляє РБК з посиланням на представника Чорноморського флоту.

Зазначено, що від ВМС Туреччини у навчаннях брав участь корвет "Бююкада" і фрегат "Барбарос", а від Чорноморського флоту РФ - морський тральщик "Віце-адмірал Захар'їн", фрегат "Адмірал Григорович" і патрульний катер типу "Раптор".

"Кораблі двох країн відпрацювали зйомку зі швартових і вихід з пункту базування, проводки за тралами, спільне маневрування та організацію зв'язку", - розповів представник Чорноморського флоту.

Також повідомляється, що кораблі відпрацювали "атаки малорозмірної швидкісної мети", огляди кораблів і порятунок людей.

Зазначено, що турецькі кораблі прибули в порт Новоросійська 3 квітня. Крім Новоросійська, у рамках навчань кораблі зайдуть в порти Одеси, Констанци, Батумі та Варни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина планує провести нові наступальні операції проти терористичних угрупувань у Сирії навесні.