ua en ru

ВМС США відновили Другий флот для стримування РФ в Атлантиці

ВМС США відновили Другий флот для стримування РФ в Атлантиці Фото: американський есмінець (flickr.com Official U. S. Navy Page

Причиною відновлення флоту стала активізація підводних човнів РФ в Атлантичному океані

Військово-морські сили (ВМС) США 24 серпня 2018 офіційно оголосили про відновлення Другого флоту в Атлантичному океані, який був розформований у 2011 році. Про це повідомляє Politico.

Причиною для відновлення флоту послужила активізація підводних човнів ВМФ РФ, які активізувалися в районах Атлантичного океану.

Авіація, кораблі і десантні війська Другого флоту базується в Норфолку, штат Вірджинія. Вони будуть задіяні для операцій біля берегів східного узбережжя США, а також у північній частині Атлантичного океану.

"Наш контроль в морі і розширення військової присутності, дві важливі складові нашої національної безпеки, оскаржуються іноземними державами, а саме Росією і Китаєм", - заявив командуючий флотом ВМС США адмірал Кріс Греді.

Начальник штабу ВМС США Джон Річардсон вважає, що військово-морський флот не збирається "напрошуватись на бійку", але реалії вимагають підтримки "великомасштабних океанських маневрених бойових дій" в регіоні Атлантичного океану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США відновлять Другий флот із-за загрози військового протистояння з Росією. Другий флот буде здійснювати оперативні та адміністративні повноваження з призначеним судів, літаків і десантам на Східному узбережжі й у північному Атлантичному океані.