ua en ru

США відновлять Другий флот через загрозу військового протистояння з Росією

США відновлять Другий флот через загрозу військового протистояння з Росією Фото: американський есмінець (flickr.com Official U. S. Navy Page)

Другий флот був розформований у 2011 році

Військово-морський флот Сполучених Штатів відновлює свій Другий флот, відповідальний за північний Атлантичний океан, майже через сім років після його розформування, через військове протистояння з Росією. Про це повідомляє Reuters.

"Наша стратегія національної оборони дає зрозуміти, що ми повернулися в епоху змагання наддержав, оскільки сфера безпеки продовжує ставати все більш складною і ставить перед нами все більше викликів", - заявив головком американського флоту адмірал Джон Річардсон.

За його словами, Другий флот здійснюватиме оперативні та адміністративні повноваження з призначеним судів, літаків і десантів на Східному узбережжі й у північному Атлантичному океані.

Джерело агентства заявило, що поки ще низка рішень, наприклад, хто буде командувати другим флотом і які активи він буде включати, не були схвалені, і незрозуміло, коли саме флот знову запрацює.

Другий флот був розформований у 2011 році з міркувань економії і організаційної структури.

Раніше цього року військові США заявили у новій стратегії національної оборони, що протидія Росії, поряд з Китаєм, стане пріоритетом.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що США можуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman для стримування Російської Федерації.