ua en ru

У ВМС заявили, що продовжать польоти після обстрілу українського літака

У ВМС заявили, що продовжать польоти після обстрілу українського літака Фото: АН-26

За словами спікера ВМС, українська авіація нічого не порушувала

У прес-службі Військово-морських сил України прокоментували ситуацію з обстрілом літака Військово-морських сил України АН-26 з одного із захоплених Росією вишок у Чорному морі. Передає канал "112".

Спікер військово-морських сил України Олег Чубук заявив, що українська авіація нічого не порушувала і польоти будуть продовжені.

"ВМС України, авіація нічого не порушувала, тому польоти авіації нашої і транспортної, та іншої морської авіації будуть продовжені. Проводяться навчання військово-морських сил України, задіяні морська авіація, морська піхота, кораблі. Коректив у хід навчання внесено не буде, тому ми на своїй землі, це наша морська економічна зона", - заявив Чубук.

Також Чубук прокоментував виявлення в Чорному морі радіолокаційної станції (РЛС) РФ для наведення ракет.

"Зараз проводиться ще експертиза, яка також буде доведена до громадськості. Взагалі вона (РЛС, - ред.) використовується для наведення ракет для протиповітряної оборони. Ну, там також і російські кораблі знаходилися буквально в районі вишок. Вони практично постійно знаходяться на так званому "чергуванні", - сказав спікер ВМС.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак розповів подробиці обстрілу літака ВМС України російськими військовими.