ua en ru

ВМФ Росії почав навчання в Чорному і Каспійському морях

ВМФ Росії почав навчання в Чорному і Каспійському морях Фото: ВМФ РФ

Військові кораблі відпрацьовують пошук підводних човнів умовного противника та мін

Російські військові кораблі в рамках перевірки боєготовності військ Південного військового округу відпрацьовують пошук підводних човнів умовного противника та мін в Чорному і Каспійському морях. Про це передає РІА Новини з посиланням на інформацію прес-служби і інформації Міноборони Росії.

"В рамках перевірки бойової готовності військ Південного військового округу корабельні тральні групи зі складу з'єднань мінно-тральних кораблів, корабельні пошукові ударні групи і корабельні ударні групи Чорноморського флоту і Каспійської флотилії приступили до виконання завдань по забезпеченню сприятливого оперативного режиму в морських районах Чорного і Каспійського морів", - йдеться в повідомленні

Крім того, наголошується, що корабельні тральні групи відпрацьовують пошук мін і мінних постановок, взаємодіючи з літаками морської авіації, в тому числі відпрацьовується пошук і тралення мін з використанням електромагнітних, акустичних та контактних тралів. При цьому пошук і тралення мін ведеться в фарватерах на виході з баз за маршрутами переходу і розгортання різнорідних угруповань кораблів, корабельних ударних і пошукових ударних груп.

За даними відомства, Південний військовий округ РФ охоплює Південний, Північно-Кавказький і Кримський федеральні округи, а також Чорноморський флот і Каспійську флотилію.

Нагадаємо, у Росії вчора вранці, 8 лютого, почалася раптова перевірка боєготовності у військах Південного військового округу і окремих з'єднаннях Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації.