ua en ru

Замість Яреми виконувати обов'язки генпрокурора буде Шокін, - нардеп

Замість Яреми виконувати обов'язки генпрокурора буде Шокін, - нардеп

Виконувачем обов'язки генерального прокурора України буде Віктор Шокін. Про це повідомив народній депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Я писав декілька місяців тому, що, в разі зняття з оточення Януковича санкцій Євросоюзу з провини генпрокуратури, Віталій Ярема має понести політичну відповідальність та піти у відставку. Майже 100%, що санкції знімуть з частини людей на початку березня, коли закінчиться рік після їхнього запровадження. Ярема вирішив не чекати штурму Генпрокуратури та піти за доброю волею. Правильне рішення. На господарстві в Генпрокуратурі поки залишається Віктор Шокін", - повідомив Лещенко.

Нардеп зазначив, що Шокін в 2003 р. відкрив справу проти генерала Олексія Пукача, який обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, а в 2005 р. відкрив справи на нардепів Бориса Колеснікова, Євгена Кушнарьова та бізнесмена Ігоря Коломойського.

"Двоє перших потрапили під варту, третій втік до Швейцарії ховатися від "алергії на амброзію". І не провина Шокіна, що Ющенко "злив" ці справи у договорняку з Партією регіонів. Тепер за нового генпрокурора почнуться великі політичні торги - кожна фракція висуне свою "хотєлку" в обмін на голоси. Ось чому я проти, щоб глава Антикорупційного бюро затверджувався парламентом", =-написав Лещенко.

Нагадаємо, голова підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат з фракції "Батьківщина" Альона Шкрум підтвердила інформацію про заяву про відставку, яку написав генеральний прокурор Віталій Ярема.

Однак голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що не має інформації щодо можливої відставки Віталія Яреми з посади генерального прокурора України.

У свою чергу, голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що поки рано звільняти генерального прокурора України Віталія Ярему.