ua en ru

Луценко проти звільнення Яреми

Луценко проти звільнення Яреми

Голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що поки рано звільняти генерального прокурора України Віталія Ярему. Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Навіть коли правоохоронні органи діяли "по бєспрєдєлу" в часи Якуовича, тільки через 11 місяців Луценко змогли посадити. Коли так само діяли правоохоронні органи, лише через 14 місяців вони змогли посадити Тимошенко. А скільки працює Ярема? Тільки 7 місяців", - підкреслив Луценко.

Він зазначив, що за час перебування Яреми на посаді генпрокурора він продемонстрував поступальний рух, і ГПУ вийшла на фінальну частину розкриття резонансних злочинів.

"Якщо ми не зацікавлені в тому, щоб через кожні півроку змінювалися слідчі і починали все з початку, ми повинні дати можливість опрацювати Генпрокурора принаймні стільки, скільки передбачив законодавець", - вважає Луценко.

Він також зазначив, якщо певні особи піднімають питання про те, що Генпрокуратура нічого не робить по боротьбі зі злочинністю, то потрібно також ставити питання перед МВС, СБУ, податковою міліцією.

"На моє переконання, потрібно міняти не посадових осіб, потрібно міняти систему. Саме тому, я зараз працюю над законом про створення національної поліції, де будуть закладені нові підходи функціонування правоохоронних органів", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, голова підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат з фракції "Батьківщина" Альона Шкрум підтвердила інформацію про заяву про відставку, яку написав генеральний прокурор Віталій Ярема.

Однак голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що не має інформації щодо можливої відставки Віталія Яреми з посади генерального прокурора України.