ua en ru

Замість 9 контролюючих органів у Мінагрополітики залишиться один, - Держкомпідприємництва

Замість 9 контролюючих органів у Мінагрополітики залишиться один, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

На базі 9 контролюючих служб у Мінагрополітики буде створена одна - Генеральна агропромислова інспекція. Держкомпідприємництво погодило проект постанови Кабінету міністрів України про таку реорганізацію. Міністерство аграрної політики України перше серед усіх органів центральної влади зменшило кількість своїх контролюючих структур. Відповідно до змін до закону про державний нагляд при міністерстві чи відомстві має бути лише один орган, який здійснює державний нагляд.

«Такої кількості контролерів, як в Україні, немає ніде в Європі та СНД. Комітет ініціював їхнє скорочення, щоб полегшити життя підприємцям і позбавити їх від надмірної кількості перевіряючих», - заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Реорганізація контролюючих органів лише при Мінагрополітики зменшить бюрократичний апарат та витрати на нього. Так, кількість чиновників буде скорочена на понад 800 осіб, а бюджетні витрати на оплату праці і утримання діючих служб - орієнтовно на 2,6 млн грн. Проведена оптимізація дозволить, окрім іншого, виявити та ліквідувати прогалини в роботі самих інспекцій.