ua en ru

Влада Угорщини відхрестилися від свого "спостерігача" на "виборах" на Донбасі

Влада Угорщини відхрестилися від свого "спостерігача" на "виборах" на Донбасі
Міністерство закордонних справ Угорщини засудило незаконні "вибори", що пройшли 2 листопада 2014 р. на підконтрольній бойовикам частині територій Донецької та Луганської областей, і відмежувалося від "спостерігача" від угорської партії "Йоббік", який був присутній під час "голосування" сепаратистів.

Міністерство закордонних справ Угорщини засудило незаконні "вибори", що пройшли 2 листопада 2014 р. на підконтрольній бойовикам частині територій Донецької та Луганської областей, і відмежувалося від "спостерігача" від угорської партії "Йоббік", який був присутній під час "голосування" сепаратистів. Про це йдеться у заяві угорського зовнішньополітичного відомства, повідомляє радіо "Свобода".

МЗС Угорщини висловило жаль із приводу "дій, спрямованих довести легітимність сепаратистських виборів на Донбасі", незалежно від того, чи це намагаються зробити політичні сили України, іноземці, деякі закордонні організації чи представники парламентських партій".

Відомство відмежувалося, не називаючи конкретного прізвища, від представника ультраправої партії "Йоббік", який взяв участь як "спостерігач" у цих не визнаних міжнародною спільнотою виборах.

Як зазначається, за інформацією угорського агентства МТІ, у складі однієї з груп "міжнародних спостерігачів" на псевдовиборах 2 листопада перебував Мартон Дьєндьєші. В Угорщині він обіймає посаду заступника голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики від праворадикальної партії "Йоббік" у Національних зборах Угорщини.

Інший представник угорської ультрарадикальної партії "Йоббік", європарламентар Бела Ковач, якого в Угорщині підозрюють у шпигунстві на користь Росії, був спостерігачем на «референдумі» у Криму 16 березня 2014 р.

Крім расистських та антисемітських закликів, в Угорщині партія "Йоббік" відома тим, що відкрито підтримує збройну агресію Росії проти Україні і виступає до приєднання Закарпаття до Угорщини.