ua en ru

Захоплення бази у Венесуелі: опубліковано відео з закликом до повстання проти Мадуро

Захоплення бази у Венесуелі: опубліковано відео з закликом до повстання проти Мадуро Фото: силовики у Венесуелі (flickr.com aandres)

Бунтівники перед арештом встигли випустити відео з закликом про початок повстання у Венесуелі

У Венесуелі група заколотників після захоплення військової бази "Фуерте Парамакай" оголосила про початок повстання проти режиму президента Ніколаса Мадуро, передає El Nacional.

Повідомляється, що базу захоплювала група заколотників на чолі з Хуаном Кагваріпано. На відео він заявив про "законне повстання проти тиранії Мадуро".

"Це не переворот. Це цивільні та військові дії, щоб відновити конституційний порядок. Але ще більше - щоб врятувати країну від повного знищення", - заявив Кагваріпано.

Крім того, у відеоролику лідер заколотників назвав кожного солдата, який не підтримає повстання, потенційною військовою метою. За попередніми даними, Кагваріпано перебував у розшуку з 2014 року.

Зазначимо, влада Венесуели назвала захоплення бази "Фуерте Парамакай" терористичною атакою. За словами глави правлячої партії Венесуели Діосдадо Кабельо, на базі "Фуерте Парамакай" військові оперативно взяли під контроль ситуацію після того, як група озброєних штурмовими гвинтівками чоловіків у камуфляжній формі захопила її.