ua en ru

Влада Туреччини в результаті корупційного скандалу звільнила 350 поліцейських

Влада Туреччини за підсумками великої антикорупційної операції звільнила 350 поліцейських в Анкарі, повідомляє ВВС.

Своїх постів позбулися, в тому числі, голови управлінь з розслідування фінансових злочинів, контрабанди та організованої злочинності.

Масове звільнення сталося напередодні увечері. Зараз на службу до столиці Туреччини вже покликані 250 чоловік, в основному з інших міст.

Раніше, 18 грудня 2013 р. поліція Туреччини провела масштабну операцію по справі про корупцію. У Стамбулі і Анкарі було затримано 52 особи, у тому числі, бізнесмени і сини деяких міністрів.

Бізнесменів затримали за звинуваченнями в корупції, контрабанді і реалізації наркотичних засобів. 25 грудня у відставку подали міністр з охорони навколишнього середовища та урбанізації Ердоган Байрактар, глава МВС Туреччини Муаммар Гюлер і міністр економіки Зафер Чаглаян - до цього в ході розслідування були затримані сини чиновників. 26 грудня президент Туреччини Абдулла Гюль затвердив новий склад кабінету міністрів країни - зміни торкнулися 10 урядових відомств, включаючи ті, глави яких раніше подали у відставку у зв'язку зі скандалом.

Прем'єр-міністр країни Реджеп Тайіп Ердоган назвав розслідування проти міністрів змовою з дискредитації його уряду. Він пообіцяв "переламати руки" своїм опонентам і заявив, що країна зіткнулася з "темним змовою" сил, які бажають розірвати Туреччину на частини. Кілька високопоставлених співробітників МВС, які керували затриманнями, вже позбулися своїх постів і були звільнені з органів.