ua en ru

Влада Туреччини передала Німеччині список прихильників тероризму, - Zeit

Влада Туреччини передала Німеччині список прихильників тероризму, - Zeit Фото: турецька поліція (Wikimedia Commons)

В турецький список прихильників тероризму увійшли Daimler і BASF

Влада Туреччини передала Федеративній республіці Німеччина (ФРН) список прихильників тероризму, до якого увійшли великі корпорації, в тому числі Daimler і BASF. Про це повідомляє Zeit.

"Влада Туреччини передала у Німеччину список осіб і компаній, підозрюваних у підтримці тероризму і зв'язках з радикальним ісламським проповідником Фетхуллахом Гюлен", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в свою чергу в Берліні список вважали абсурдним і вимагали роз'яснень.

Наголошується, що в списку ймовірних прихильників тероризму, переданому в Федеральне управління кримінальної поліції кілька тижнів тому, виявилися великі конгломерати, а також снек-бар та нічні магазини. До них віднесли Daimler і BASF.

Так, німецьке відомство запитало у Анкари додаткову інформацію про фігурантів списку, але відповіді поки не прийшло. В інтерв'ю Zeit, опублікованому раніше, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що на території ФРН ховаються люди, яких влада республіки вважає причетними до спроби перевороту.

Він заявив, що відправив німецьким властям "понад 4,5 тис. документів" з доказами їх причетність. Президент уточнив, що передав документи особисто канцлеру Ангелі Меркель, і що Берлін "повинен видати цих терористів Туреччині".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ ФРН викликали посла Турецької республіки через арешт німецького правозахисника Петера Штойднера.