ua en ru

Влада Тунісу запропонувала нагородити Дмитра Медведєва Нобелівською премією миру

Влада Тунісу пропонує відзначити зусилля Президента РФ Дмитра Медведєва в лівійському врегулюванні Нобелівською премією миру. Про це повідомив спецпредставник російського лідера по Африці Михайло Маргелов, який повернувся з поїздки по країнам Північної Африки з посередницькою місією. На зустрічі глава МЗС Тунісу висловив упевненість, що Президент Медведєв заслуговує Нобелівської премії миру за те, що вже зробив в лівійському врегулюванні. На його думку, ніхто не вклав стільки сил в пошук шляхів національного примирення в Лівії, сказав Маргелов, передає РБК з посиланням на телеканал "Росія".

Маргелов відвідав Тріполі, де провів переговори з представниками керівництва Джамахірії, а потім здійснив візит до Тунісу. За результатами переговорів з керівництвом Тунісу, Маргелов заявив журналістам, що Туніс готовий надати острів Джерба як нейтральну територію, де могла б відбутися зустріч представників лівійського уряду і бунтівників для врегулювання конфлікту в країні.

При цьому, як уточнив Маргелов, Туніс готовий надати майданчик для переговорів за умови, якщо Росія і Африканський союз, як він висловився, розгорнуть над цим круглим столом свою "парасольку".

В цілому, за словами Маргелова, в процесі врегулювання лівійського конфлікту стався прорив. За його словами, учасники конфлікту більше не висловлюють принципового відмови від можливості проведення переговорів.