ua en ru

Влада трьох областей звернулися в прокуратуру з приводу затягування опалювального сезону

Влада трьох областей звернулися в прокуратуру з приводу затягування опалювального сезону Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Фінансування на проведення опалювального сезону було виділено в достатньому обсязі

У трьох областях влада звернулася в прокуратуру для з'ясування причин затягування опалювального сезону. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Вже проведено моніторинг і поки звернень до Генеральної прокуратури немає. Але на основі такого моніторингу, яким чином відбулося підключення до опалювального сезону у зв'язку з пониженням температури ми вже маємо, а це Черкаська, Хмельницька, Київська - це області, які мають сьогодні температурний режим і мають несвоєчасне підключення, тому безпосередньо глави адміністрацій подали в обласні прокуратури звернення, щоб з'ясувати, ким і як було виконано неналежним чином обов'язки", - сказав він

При цьому Зубко зазначив, що фінансування на проведення опалювального сезону було виділено в достатньому обсязі. За його словами, коштів на теплі кредити вистачає, проте об'єднання співвласників багатоквартирного будинку потрібно підсилювати.

"Загалом, цей опалювальний сезон розпочався краще, ніж у минулому році", - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Зубко, що звернення щодо неналежної підготовки до опалювального сезону керівниками Шепетівки, Сміли, Славутича, Коцюбинського будуть передані в Генеральну прокуратуру України.