ua en ru

Влада США змусила At&Т відмовитися від придбання T-Мobile

AТ&Т відмовилася від свого наміру купити T-Мobile, що належить Deutsche Telekom, через несподівану завзятість регулюючих органів США. У результаті в програші опинилися обидві компанії, оскільки одна з них не змогла збільшити свою присутність в країні, а власники другої - вигідно і оперативно позбавитися від наявного активу.

Довгоочікувана операція зі злиття AТ&Т (другий за величиною мобільний оператор США) і T-Мobile USA (четвертий) на суму 39 млрд дол. не відбудеться - таке рішення ухвалило керівництво AТ&Т. Своє рішення вони пояснили несподівано лютим опором з боку регулюючих органів. Заблокувати операцію спробували відразу два відомства - Міністерство юстиції і Федеральна комісія зв'язку.

Компанії в терміновому порядку марно намагалися надати владі так званий план Бі, в рамках якого компанія, що злилася, готова була продати конкурентам частину своїх активів або взагалі відмовитися від злиття на користь СП. Правда, ця спроба не принесла ніякого результату. Влада навіть пішла на відкрите судове протистояння з компаніями, проте тепер в слуханнях відпала необхідність.