ua en ru

Влада США вимагає від Bank of America виплати 864 млн дол. через збитки за іпотечними кредитами

Уряд США заявив, що вимагає від Bank of America виплати 864 млн дол. в якості компенсації за збитки за іпотечними кредитами, проданими уряду підрозділом банку Countrywide Financial. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Федеральний прокурор США Пріт Бхарара оформив запит, підданий у п'ятницю, 8 листопада, ввечері.

Минулого місяця банк був визнаний відповідальним за шахрайство стосовно двох підтримуваних урядом іпотечних компаній. По всій країні було придбано Bank of America Америки в 2008 р.

В минулому місяці в урядових звітах наголошується, що банківський гігант країни JP Morgan може виплатити рекордну суму в 13 млрд дол. за позасудове врегулювання за махінації з іпотечними цінними паперами.

Раніше банк Wells Fargo & Co. виплатив Федеральному агентству з фінансування житла (FHFA) 335 млн дол.

Сума виплачена в рамках досудового врегулювання звинувачень з боку FHFA у наданні неправдивої інформації по іпотечних цінних паперах, проданим Fannie Mae (FNMA) та Freddie Mac (FMCC).

Напередодні стало відомо, що Міністерство юстиції США готове розпочати розслідування щодо Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, UBS і Wells Fargo.