ua en ru

Влада США перевірить Apple Watch на захист особистої інформації користувача

Федеральна торгова комісія США запросила у Apple гарантії того, що фітнес-браслет Apple Watch та інші пристрої, що збирають інформацію про здоров'я користувача, не будуть передавати ці дані третім особам.

Федеральна торгова комісія США запросила у Apple гарантії того, що фітнес-браслет Apple Watch та інші пристрої, що збирають інформацію про здоров'я користувача, не будуть передавати ці дані третім особам. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на два інформованих джерела.

Представники ФТК вже провели кілька зустрічей зі співробітниками Apple, на яких представники виробника смартфонів iPhone запевнили, що їх компанія не продає дані про здоров'я користувачів третім особам і не дозволяє передачу даних розробникам додатків для своїх пристроїв. Крім того, Apple співпрацює з регуляторами країн, де продається продукція, для забезпечення її відповідності з місцевим законодавством, і пояснює вбудовані в продукти механізми захисту даних.

На даний момент немає ніяких ознак того, що ФТК почне офіційне розслідування відносно Apple, відзначають джерела. У відомстві відмовилася прокоментувати інформацію Reuters.

Велика частина даних, які збирає Apple Watch і платформа HealthKit, не підпадають під дію американського закону про захист інформації, захищеної лікарською таємницею HIPAA, the Health Insurance Portability and Accountability Act. Однак ФТК наполягає на тому, що дана інформація все ще є вкрай особистої, і пильно стежить за тим, як її збирають, захищають і поширюють.

Як стало відомо в ході презентації 9 вересня, Apple Watch будуть доступні в трьох версіях - Apple Watch, Apple Watch Sport і Apple Watch Edition. Для любителів спорту компанія пропонує моделі в алюмінієвих корпусах. Також у продаж надійде модель, виконана із золота. Коли саме годинник надійдуть у продаж, не повідомляється.

Нагадаємо, Apple може випустити смарт-Apple Watch у продаж навесні 2015 року.