ua en ru

Влада США оштрафувала компанію Oracle на 199,5 илн дол. за невиконання договірних зобов'язань

Американський уряд оштрафував програмного гіганта Oracle майже на 200 млн дол. через завищення цін на свою продукцію. Про це в четвер, 6 жовтня, заявило Міністерство юстиції США, передає AFP.

Як йдеться в повідомленні відомства, Oracle погодилася виплатити штраф за невиконання договірних зобов'язань з продажу ліцензій на програмне забезпечення та технічну підтримку урядовій Адміністрації загальних служб (GSA), відповідно договору 1998 р.

Повідомляється, що Oracle свідомо не виконувала свої контрактні зобов'язання та не повідомляла GSA про свої методи продажів і знижки, які пропонувалися іншим клієнтам компанії. Міністерство розрахувало, що через це уряд втратив 199,5 млн дол.

Нагадаємо, Oracle Corporation - одна з найбільших американських компаній, розробник систем управління базами даних, інструментів для розробки баз даних, а також ERP систем. Організація має підрозділи в більш ніж 145 країнах по всьому світу. Станом на 2010 р. налічує понад 101 тис. службовців. Компанія є другим за прибутковістю постачальником програмного забезпечення після Microsoft. Штаб-квратира організації знаходиться в м.Редвурд-Шорз, штат Каліфорнія.