ua en ru

Влада США оштрафувала індійську Infosys на 34 млн дол. за порушення міграційного законодавства

Індійський розробник програмного забезпечення Infosys заплатить штраф у розмірі 34 млн дол. для врегулювання звинувачень в порушенні міграційного законодавства у США. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Американські власті звинуватили Infosys в "систематичному порушенні візового режиму і міграційного законодавства".

За підсумками розслідування було встановлено, що для коротких відряджень своїх іноземних співробітників на території США Infosys використовувала так звані "бізнес-візи" B-1 замість робочих віз H-1B. Збір за візу B-1 в середньому становить 160 дол. Вартість H-1B може досягати 5 тис. дол.

Згідно з постановою суду, Infosys для врегулювання претензій заплатить 24 млн дол. Окружній прокуратурі східного округу Штату і по 5 млн дол. - Міністерство внутрішньої безпеки США (Homeland Security Investigations) та Держдепартаменту США.

Слідчі також встановили, що компанія інструктувала своїх іноземних працівників, яких вона наймала в США, з тим, щоб вони "не згадували таку діяльність, як: розробка, впровадження, дизайн, тестування, консалтинг та інше" - тобто, все, що може потрапити під опис видів роботи.

Штраф Infosys у розмірі 34 млн дол. став найбільшим з усіх коли-небудь пред'явлених компаніям грошових стягнень за використання праці нелегальних мігрантів у США.

При поточних значеннях ринкової капіталізації в 30,9 млрд дол. Infosys є шостою за величиною публічною компанією в Індії. За підсумками 2012 р. компанія зайняла третє місце за обсягами доходів експорт серед індійських експортерів.

У заяві Infosys відзначається, що компанія "не визнає шахрайського умислу в отриманні туристичних віз замість робітників", однак при цьому готова виплатити зазначений штраф для врегулювання звинувачень.