ua en ru

Google, Facebook, Microsoft і Twitter проведуть закриту зустріч для боротьби з дезінформацією перед виборами в США

Google, Facebook, Microsoft і Twitter проведуть закриту зустріч для боротьби з дезінформацією перед виборами в США Ілюстративне фото (pixabay LoboStudioHamburg)

Компанії мають намір обговорити безпеку користувачів під час виборів в США

Представники найбільших технологічних компаній США повинні провести таємну зустріч з підготовки до проміжних виборів у США. Про це повідомляє видавництво BuzzFeed.

Видавництво має лист, в якому глава підрозділу політики у сфері кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер запрошує представників близько 10 компаній зібратися в штаб-квартирі Twitter в Сан-Франциско. Серед запрошених присутні Google, Microsoft, Snapchat та інші.

"Протягом останніх декількох тижнів, ми мали намір організувати бесіду в продовження обговорень у нашій сфері за інформаційним операціям, захисту виборів та роботу, яку ми все робимо, щоб впоратися з цими викликами", - сказано в листі.

У виданні відзначили, що підвищену увагу влади до технологічних компаній трапилося після того, як такі компанії як Facebook і Twitter занадто повільно відреагували на повідомлення про втручання іноземних спецслужб у їх платформи для впливу на користувачів перед виборами в 2016 році.

Нагадаємо, НАТО надасть допомогу Україні у протидії кіберзагрозам під час виборів. Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фриз заявила, що під час втручання в українські вибори, Росія може вдатися до кібератак.