ua en ru

Влада Сирії оголосила про 48-годинне припинення вогню в Дараа

Влада Сирії оголосила про 48-годинне припинення вогню в Дараа Фото: війна в Сирії (wikipedia.org)

Сирійська армія оголосила припинення вогню у своїх діях проти антиурядових повстанців

Сирійська армія оголосила 48-годинний режим припинення вогню у своїх діях проти антиурядових повстанців навколо південного міста Дараа. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначено, що армія повідомила про припинення вогню, який почався о 00:00 за місцевим часом 17 червня, й описала цей крок як пропозицію "для підтримки зусиль по досягненню національного примирення".

При цьому базовані у Лондоні спостерігачі за правами людини у Сирії заявили цього ж дня, що припинення вогню, здається, дотримуються.

Своєю чергою Державний департамент США виступив із заявою, в якій привітав цей крок і закликав опозицію також забезпечити дотримання припинення вогню, щоб цивільні змогли отримати гуманітарну допомогу.

Сирійська армія і підтримувані Іраном сили активізували зусилля, щоб захопити частину Дараа, контрольовану повстанцями, в останні тижні.

Нагадаємо, раніше 17 червня ООН оголосила черговий раунд мирних переговорів між урядом і силами, що борються проти президента Сирії Башара Асада, в Женеві 10 липня 2017 року.