ua en ru

В ООН анонсували новий раунд міжсирійських переговорів

В ООН анонсували новий раунд міжсирійських переговорів Фото: Стаффан де Містура назвав дату нових переговорів щодо Сирії (прес-центр ООН)

Стаффан де Містура пропонує 10 липня розпочати новий раунд перемовин

Спеціальний представник Організації Об'єднаних Націй (ООН) щодо Сирії Стаффан де Містура пропонує 10 липня розпочати новий раунд переговорів щодо розв'язання сирійського конфлікту. Про це повідомляє DW.

"Де Містура хоче оголосити, що він скличе сьомий раунд міжсирійських переговорів у Женеві. Датою прибуття запрошених для участі у переговорах є 9 липня, а сам раунд переговорів розпочнеться 10 липня", - йдеться в повідомленні офісу спецпредставника ООН щодо Сирії від 17 червня.

Наголошується також, що наступні раунди переговорів де Містура планує скликати у серпні і вересні 2017 року.

Раніше цього тижня де Містура зазначив, що успіх переговорів великою мірою залежатиме від прогресу, досягнутого у встановленні зон деескалації у Сирії. 13 червня міністерство закордонних справ Росії заявило, що обговорення питання створення цих зон відбудеться у столиці Казахстану Астані на початку липня за участі представників РФ, Туреччини й Ірану.

Як відомо, з початку відновлення міжсирійських переговорів за посередництва ООН торік було проведено кілька раундів зустрічей спецпредставника ООН із делегаціями уряду та опозиції, проте значного прогресу на них досягнуто не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори з питання врегулювання сирійського конфлікту, які мали відбутися 12-13 червня в Астані (Казахстан), перенесено на більш пізній термін.