ua en ru

Влада Швейцарії виплатить 630 млн дол. Великобританії в рамках справи про приховування податків

Влада Швейцарії планує на першому етапі виплатити 500 млн швейцарських франків (630 млн дол.) Великобританії в рамках справи про приховування податків. Уряд Швейцарії повідомив, що також перераховуватиме податок на процентний дохід і дивіденди, що виплачуються нерезидентам, по швейцарських рахунках британських платників податків, передає Associated Press. Як зазначили представники Великобританії, це допоможе з 2013 р. повернути в країну "мільярди фунтів стерлінгів несплачених податків".
В рамках справи представники Великобританії зможуть запрошувати інформацію про майже 500 вкладників щорічно, яких підозрюють про приховування фінансів у швейцарських банках.
Нагадаємо, Берн уклав ряд угод з представниками світової спільноти, серед яких Великобританія, США і Франція, спрямованих на сприяння владі цих країн в розкритті інформації про податкові маніпуляції їх громадян, що є клієнтами швейцарських банків.
Швейцарія ухвалила закон про банківську таємницю, яка гарантує конфіденційність відомостей про внески в швейцарських банках, ще в 1935 р. Тим часом, Євросоюз і США чинять тиск на Швейцарію, наполягаючи на більшій прозорості банків і вимагаючи розкриття інформації про низку громадян, які використовують рахунки в швейцарських банках для втечі від податків.