ua en ru

"Влада" Севастополя радять кримським татарам освоювати території в горах

"Влада" Севастополя радять кримським татарам освоювати території в горах Фото: Сергій Меняйло порадив менше приділяти уваги питання кримських татар

Меняйло вважає, що Україна пустила на півострів кримських татар на противагу росіянам

Так званий "губернатор" Севастополя Сергій Меняйло порадив кримським татарам освоювати території в горах. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Медузи".

"До мене вони приходили в 2014 році і сказали: "Ми хочемо свою територію". Вибачте, друзі. Хочете свою територію? Будь ласка. Високо-високо в горах є неосвоєні території, будь ласка, беріть", - заявив представник окупаційної влади.

Меняйло також додав, що "якщо хтось хоче жити в іншій державі, тому відкрита дорога".

На слова журналістів, що кримські татари хочуть жити в Криму, Меняйло сказав, що "треба просто менше приділяти цьому уваги, і іноді жорсткіше розмовляти".

Також "губернатор" вважає, що кримських татар Україна в Крим "запустила в противагу російськомовному населенню, як інструмент для українізації цієї території".

Нагадаємо, раніше губернатор Севастополя Сергій Меняйло заявив, що науковцям, які хочуть працювати на території "Херсонеса Таврійського" необхідно запитувати дозвіл у РФ.