ua en ru

Влада робить псевдореформи, а на цю опозицію може чекати політичне небуття,- Т.Стецьків

Влада робить псевдореформи: адміністративну, податкову, судову... Але проблема є в тому, що опозиція не дала по кожному з цих пунктів альтернативи. Про це в ефірі телеканалу ТВі говорив народний депутат України, заступник голови фракції блоку НУ-НС Тарас Стецьків.

Причина в тому, на думку депутата Т.Стецьківа, що опозиція «роз'єднана, вона не змінила риторики (однієї риторики «антивлада» мало), і опозиція не посадила за стіл експертів, які б випрацювали реальну, виразну і зрозумілу для людей політичну альтернативу тому, що роблять вони. Тобто, грубо кажучи, на їхній податковий кодекс - свій податковий кодекс, або принаймні філософію. Це зараз не дає можливості опозиції електорально підніматися, тому на сьогодні навіть сумарний результат опозиції приблизно дорівнює результату тільки однієї Партії регіонів».

На думку Т.Стецьківа, якщо опозиційним силам не вдасться сьогодні вийти за рамки партійних поділів, на цю опозицію може чекати політичне небуття: «Або опозиція йде на консолідацію, і опозиція за рахунок залучення експертів виробляє виразну політичну програму, або суспільство буде шукати інших політичних лідерів, відмінних від тих, які зараз є на телеекранах і на видноті».

Єдиним чинником, який може призупинити наступ на демократичні цінності в Україні, народний депутат, заступник голови фракції блоку НУ-НС вважає заборону представникам правлячого режиму виїжджати за кордон, до ЄС. «Це Янукович, якраз, розуміє. Це, до речі, єдине, що він здатен розуміти. Тільки тоді, коли окремі високопосадовці України будуть позбавлені можливості виїжджати на Захід - їм не будуть видавати візи, або просто не будуть їх приймати, чи вони не зможуть у будь-яку європейську країну виїхати,- тільки це єдине вони й зрозуміють»,- переконаний політик.

Разом із тим, Т.Стецьків висловив припущення, що сьогодні Віктор Янукович не боїться подібних сигналів з Заходу: «На сьогоднішній момент Янукович сигналу із Заходу не боїться, тому що впевнений у двох речах: цього сигналу не буде, і, до речі, Захід весь 2010 рік демонстрував ці речі; а друге, глибинне,- Янукович і не хоче євроінтеграції України. Персональної євроінтеграції всі вони хочуть, а реальної ні, тому що для цього треба жити за правилами».