ua en ru

Влада Японії відмовилася від переходу на літній час до Олімпіади 2020

Влада Японії відмовилася від переходу на літній час до Олімпіади 2020 ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

В Японії заявили, що для переходу на літній час потрібно мінімум чотири роки

В Японії влада відмовилася від ідеї переходу на літній час до літніх Олімпійських та Параолімпійських ігор 2020 року, які пройдуть у Токіо, передає видання "Асахі".

Зокрема, проти переходу на літній час активно висловлювалася частина громадян. Вони вказували, що це може призвести до небажаних наслідків для здоров'я населення, а також фінансових витрат.

"Я хотів би перейти на літній час до 2020 року, але це фізично складно через технічні проблем і громадську думку", - зазначив член Ліберально-демократичної партії і керівник оргкомітету Ігор Ендо Тошіакі.

За його словами, спеціальний комітет продовжить обговорення і складе проміжну доповідь проекту протягом цього фінансового року.

Повідомляється, що на обговоренні проекту 3 вересня професор університету Рітсумейкан Тецутаро Уехара заявив, що для переходу на літній час потрібно мінімум чотири роки. 29 серпня голова Торгово-промислової палати Японії Акіо Мімура сказав, що введення літнього часу стане занадто дорогим контрзаходом проти спеки.

Додамо, глава уряду Японії Сіндзо Абе 7 серпня заявив, що розгляне можливість пересунути стрілки годинника в країні на одну-дві години вперед, щоб допомогти спортсменам і глядачам врятуватися від спеки. З відповідним проханням до нього в кінці липня звернулися голова організаційного комітету Олімпійських ігор Есіро Морі і генеральний секретар Тосиро Муто.

Нагадаємо, Європейська комісія 12 вересня представила план відмови Євросоюзу від сезонного переведення годинників. Комісія пропонує країнам ЄС назавжди відмовитися від зміни часу в 2019 році.

Як писало РБК-Україна раніше, в Європейському союзі проводили онлайн-голосування, щоб припинити переводити стрілки годинника на зимовий і літній час.