ua en ru

Влада Панами відмовила Каськіву в наданні політичного притулку

Влада Панами відмовила Каськіву в наданні політичного притулку Фото: Владислав Каськів не отримав статус політичного біженця в Панамі

Раніше в ГПУ розраховували, що процес екстрадиції Каськіва може затягнутися на 9 місяців

Колишньому голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву влада Панами відмовила в статусі політичного біженця. Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook.

"Влада Панами відмовила Каськіву у статусі політичного біженця. Це ще не фінал, але значний крок вперед", - написав він.

Ще в жовтні минулого року ГПУ повідомляла про те, що процес екстрадиції Каськіва може затягнутися на 9 місяців.

Також в ГПУ стверджували, що Каськів буде намагатися оскаржити рішення Панами про політичний притулок і відтягувати екстрадицію.

"У випадку, якщо пан Каськів не буде оскаржувати рішення компетентних органів Республіки Панама (про надання політичного притулку, - ред.), то вона найближчим часом буде завершена. Ніяких ілюзій у тому, що пан Каськів буде намагатися затягнути цей процес, у нас немає. Ми розраховуємо, що процес триватиме близько 6 місяців. Після цього до 3 місяців буде процедура екстрадиційної перевірки", - повідомляв тоді Єнін.

У серпні 2016 року Генпрокуратура повідомила про затримання Каськіва панамськими правоохоронцями. Пізніше стало відомо, що суд Панами заарештував його на 40 діб. У вересні минулого року суд Панами обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді застави 600 тис. доларів.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Каськів вніс заставу і вийшов з в'язниці.