ua en ru

"Влада" окупованого Криму приховує аварію з газовими турбінами Siemens

"Влада" окупованого Криму приховує аварію з газовими турбінами Siemens Фото: газотурбінні установки (siemens.com)

30 серпня зафіксовані ознаки руйнування даху виробничого приміщення Балаклавської ТЕС

Окупаційна "влада" Криму приховує аварію з газовими турбінами Siemens, які раніше завезли на територію анексованого півострова в обхід міжнародних санкцій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляється, що 30 серпня 2018 року було зафіксовано ознаки руйнування даху одного з виробничих приміщень Балаклавської ТЕС, яка будується поблизу Севастополя на тимчасово окупованій території АР Крим. Ділянка покрівлі даху розмірами 10х20 метрів прогоріла, про що свідчить зовнішній вигляд зруйнованої покрівлі. Зокрема, в зазначеному приміщенні встановлені газові турбіни Siemens, які імпортовані в обхід міжнародних санкцій. Саме аварія стала причиною перенесення, вже в третій раз, запуску даної ТЕС в експлуатацію, а також обмеження енергопостачання на території АР Крим.

Передбачається, що аварія сталася через порушення інженерних і будівельних норм персоналом ТЕС, а компанія Siemens не надала своїх фахівців для запуску обладнання.

Фото (mtot.gov.ua)

Нагадаємо, раніше президент Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що німецькі компанії не будуть працювати в окупованому РФ Криму. Зокрема, Siemens вимагав зупинити монтаж своїх турбін в Криму, однак структури "Ростеха" подали зустрічний позов, в якому вимагають визнати недійсними пункти договору, які стосуються місця використання турбін.