ua en ru

Німецькі компанії не будуть працювати в Криму, - Штайнмайер

Німецькі компанії не будуть працювати в Криму, - Штайнмайер Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер (bundespraesident.de)

У випадку з компанією Siemens був порушений діючий договір

Федеральний президент Федеративної республіки Німеччина (ФРН) заявив, що німецькі компанії не будуть працювати на окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим. Про це президент повідомив у ході інтерв'ю "Комерсанту".

"Значний спад німецько-російських економічних відносин став наслідком не тільки введених в 2014 році санкцій, але і більш глибинного відчуження минулих років. Ми не визнали здійснену в порушення норм міжнародного права анексію Криму. І ми не визнаємо її. Цей факт, звичайно, має наслідки для діяльності німецьких компаній безпосередньо в Криму або в зв'язку з ним. Німецькі компанії не будуть працювати там", - заявив Штайнмайер.

Він підкреслив, що у випадку з компанією Siemens був порушений чинний договір і тим самим підірвано довіру інвесторів щодо вірності партнерів з РФ своїм договірним зобов'язанням.

"Не маючи точних даних, можу сказати, що досі німецькі компанії не працювали і не інвестували в Крим. Випадок з Siemens особливо вразливий, тому що, мабуть, з боку російських партнерів були обіцянки, які в результаті не були виконані. Цей факт порушив взаємну довіру", - резюмував Штайнмайер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська компанія "Технопромекспорт" подала зустрічний позов в рамках засідання суду у справі про визнання незаконною угоду між німецьким концерном Siemens і структурами "Ростеха" з постачання турбін у анексований Крим.