ua en ru

Львівська ОДА обіцяє вивезти все сміття з міста за 5-7 днів

Львівська ОДА обіцяє вивезти все сміття з міста за 5-7 днів Фото: голова Львівської ОДА Олег Синютка розповів про вивезення сміття зі Львова

У найближчі дні ОДА проведе переговори з власниками полігонів твердих побутових відходів Львівської області та за її межами

Львівська обласна державна адміністрація планує вивезти тверді побутові відходи з території Львова за 5-7 днів. Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у вівторок, 21 березня, повідомляється на сайті ОДА.

"Комісія знову прийняла рішення, яке повинно забезпечити вивезення відходів з території міста Львів. На цей раз ми спробуємо вкластися в 5-7 днів, щоб повністю очистити місто від сміття", - сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За словами Олега Синютки, у найближчі дні облдержадміністрація проведе переговори з власниками полігонів твердих побутових відходів Львівської області і за її межами.

"Ми з'ясували, за період з останнього засідання комісії, Львівська міська рада не зверталася і не вела переговори з жодним власником полігонів. Так само не представлено жодних фактів блокування сміттєвозів на території Львівської області або України", - сказав він.

Як повідомляє Львівська ОДА, причиною такого рішення стала неспроможність міської влади забезпечити належний вивезення ТПВ з території Львова. Це, у свою чергу, може призвести до істотного погіршення епідеміологічної ситуації та збільшення популяції гризунів, особливо з настанням тепла.

Нагадаємо, у Львові можуть закрити школи через ситуації зі сміттям.