ua en ru

У Львові можуть закрити школи із-за ситуації з сміттям

У Львові можуть закрити школи із-за ситуації з сміттям Фото: Андрій Садовий

Рекультивацією полігону у Львівській області займеться французька компанія

Мер Львова Андрій Садовий просить прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана допомогти з вивезенням побутових відходів зі Львова. Про це він сказав сьогодні в ході робочої наради прем'єра з міськими, селищними та сільськими головами в рамках засідання правління Асоціації міст України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу вас, пане прем'єр-міністр, в продовження нашої вчорашньої розмови прийняти відповідне рішення, щоб Львів отримав допомогу, щоб ми мали можливість до початку рекультивації нормально вивозити відходи", - сказав він.

При цьому Садовий зазначив, що отримав листа від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів з рекомендаціями закрити школи міста через переповнення майданчиків для збору сміття.

Мер також повідомив, що 17 березня Львовом було підписано угоду з французькою компанією для проведення рекультивації існуючого полігону.

За словами Садового, французька компанія готова взяти на себе розробку проектної документації для будівництва спільно з Європейським інвестиційним банком заводу з переробки побутових відходів.

Нагадаємо, за фактами незаконного вивезення сміття зі Львова відкрито 11 кримінальних справ.