ua en ru

Влада Лівії взяла під варту передбачуваного учасника терористичного нападу на консульство США

Влада Лівії взяла під варту передбачуваного учасника терористичного нападу на консульство США, який відбувся 11 вересня 2012 р. За відомостями телеканалу CNN, ім'я затриманого - Фарадж Шиблі, в тюрму його помістили 12 березня, відразу ж після повернення з Пакистану.

До теперішнього часу невідомо, чи були пред'явлені передбачуваному злочинцю які-небудь звинувачення. Нагадаємо, що терористи, які належали до невідомого ісламістського угруповання, 11 вересня скоїли напад на консульство США в м. Бенгазі. Жертвою злочину став американський посол у Лівії Крістофер Стівенс.

Атака фундаменталістів викликала широкий резонанс у США. У Держдепартаменті напад пов'язали з виступами віруючих, які виражали своє обурення зйомками в США фільму "Невинність мусульман", що ображає почуття прихильників ісламу.

Як стало відомо згодом, демонстрації перед будівлею консульства не проводилися. Атаку на будівлю диппредставництва скоїли ісламісти, імовірно пов'язані з "Аль-Кайєдою".

Колишній держсекретар США Гілларі Клінтон взяла на себе частину відповідальності у зв'язку з подією, що трапилася. Глава зовнішньополітичного відомства визнала, що необхідні заходи з охорони будівлі зроблені не були.

Читайте також: В результаті вибуху біля посольства США в Анкарі загинули дві людини