ua en ru

Влада Кувейту вислала 15 іранських дипломатів

Влада Кувейту вислала 15 іранських дипломатів Фото: Кувейт (flickr.com-skrriem)

Дипломати повинні покинути країну протягом 45 днів

У Кувейті влада наказала покинути країну 15 іранським дипломатам, закривши апарат військового аташе і аташе з питань культури. Про це повідомляє телеканал Sky News Arabia.

"Ми прийняли дипломатичні заходи проти представників дипломатії Ірану в країні для захисту прав Кувейту", - прокоментував розпорядження міністр інформації Кувейту.

За інформацією джерел телеканалу, в четвер влада країни направила посольству Ірану ноту, в якій сповістила дипломатів про закриття апарату військового аташе і аташе з питань культури. Іранські дипломати зобов'язуються покинути країну протягом 45 днів, таким чином, у країні залишаються лише чотири дипломата з ІРІ.

Крім того, уряд Кувейту призупиняє роботу всіх міжурядових комітетів з Іраном.

Зазначено, що такі заходи послідували після вироку кувейтського суду в неділю. Суд засудив до тюремного ув'язнення членів осередку угрупування "аль-Абдалі". Обвинувачення стверджувало, що бойовики проходили тренування в Ірані під керівництвом угруповання "Хезболлах".

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки (США) вводять санкції відносно 18 юридичних і фізичних осіб Ірану. "Адміністрація Трампа вводить нові санкції проти 18 іранських фізичних і юридичних осіб за підтримку розвитку зброї масового знищення і терористів", - повідомляло AP.