ua en ru

Влада Криму просить Россільгоспнагляд дозволити ввезення української молочної продукції на півострів

Уряд невизнаної Республіки Крим направив листа Россільгоспнагляду з проханням дозволити деяким українським підприємствам поставляти в Крим свою молочну продукцію.

Уряд невизнаної Республіки Крим направив листа Россільгоспнагляду з проханням дозволити деяким українським підприємствам поставляти в Крим свою молочну продукцію. Про це повідомив самопроголошений в.о. глави Криму Сергій Аксьонов, повідомляє прес-служба кримського уряду.

"Для Криму буде окрема програма. Нами в Россільгоспнагляд були направлені листи, для того щоб додатково українським виробникам дали можливість поставляти сюди свою продукцію. В Україні теж цікавляться можливістю реалізації своєї продукції в Криму. Ми зацікавлені сьогодні в такому співробітництві. Напруга в цьому плані викликана не економічними, а політичними моментами", - повідомив Аксьонов.

За його словами, також триває робота з кримськими виробниками.

"Ми закріплюємо їх за конкретними торговельними мережами, які будуть займатися реалізацією їх продукції. Переговори ведуться з усіма", - зазначив Аксьонов.

Нагадаємо, 28 липня 2014 р. набула чинності заборона Россільгоспнагляду на імпорт в Росію молочної продукції з України.

Заборона на імпорт продуктів української молочної продукції пояснюється неодноразовим виявленням у них "залишків заборонених і шкідливих речовин, включаючи залишкові кількості антибіотиків тетрациклінової групи, солі важких металів, мікроорганізми, у тому числі патогенні".