ua en ru

"Влада" Криму просить РФ визнати недійсними українські документи на землю

"Влада" Криму просить РФ визнати недійсними українські документи на землю Фото: самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов

Пропозиції нібито спрямовані на зачистку прибережних зон і заповідників від забудови

Самопроголошена "влада" Криму просить уряд Російської Федерації дати можливість визнавати документи на земельні ділянки, видані державними органами України. Про це у Facebook повідомив "глава" Криму Сергій Аксьонов.

За словами Аксьонова, в уряд РФ направили пропозиції про внесення поправок "закон" про так зване"прийняття" Криму до РФ, які дадуть можливість визнавати недійсними видані державними органами України документи, що підтверджують право власності на ділянки в Криму або право користування.

"Дані пропозиції спрямовані, насамперед, на зачистку від незаконної забудови прибережних зон і заповідників, територій загального користування, на розширення перспектив розвитку приморських регіонів", - зазначив Аксьонов.

Також він підкреслив, що зміни не стосуються соціальної сфери, приватизації житла, питань, пов'язаних з садівництвом, городництвом, веденням дачного господарства, а також не впливають на сільськогосподарське виробництво, особисті підсобні господарства.

"Ми знаємо, що багато дозволів при Україні видавалися в порушення всіх існуючих на той момент законодавчих норм. Юридичні особи на арбітражних судах просто розігрували між собою судовий процес, за результатами якого визнавалося право власності. При цьому об'єкти, розміщені у приморських зонах, часто не мають ні каналізації, ні водопроводу. Зате мають всі необхідні українські документи. Ми не маємо права закривати на це очі, тому що на загиджені пляжі, до моря, отруєного каналізаційними стоками, туристи не поїдуть. Це прямий збиток іміджу Криму як курортного регіону", - додав Аксьонов.

По моей инициативе были сформированы предложения, направленные Правительству Российской Федерации о внесении поправок в...

Опубліковано Сергеєм Аксеновим 25 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше "влада" окупованого Криму розповіла про проект створення офшорної зони.