ua en ru

Влада Казахстану скасувала рішення з продажу KazakhGold

Міністерство індустрії і нових технологій Казахстану повідомило, що "раніше ухвалені рішення щодо дозволів на продаж акцій компанії KazakhGold Group Ltd." скасовані., повідомляє РБК daily. На думку відомства, обставини", що "знов відкрилися, можуть указувати на те, що угода може порушувати закон "Про надра". "З цієї ж причини накладена заборона на додаткову емісію акцій KazakhGold Group Ltd.", - йдеться в повідомленні казахстанського регулятора. Як повідомляється, на даний момент казахстанські чиновники запитали у KazakhGold Group Ltd. достовірну інформацію про вартість виконаних операцій з придбання пакетів акцій.
Днями KazakhGold почала процедуру зворотного поглинання російської компанії "Полюс Золото". В результаті цієї операції має бути утворена холдингова компанія, яка об'єднає бізнеси KazakhGold і "Полюс Золото" з єдиним лістингом на Лондонській фондовій біржі. Об'єднання компаній буде реалізовано шляхом обміну нових акцій і депозитарних розписок KazakhGold на акції і ADS "Полюс Золото". За кожну акцію "Полюса" KazakhGold пропонує по 9,26 своїх GDR. Грунтуючись на ринковій вартості паперів, компанія "Полюс Золото" в цілому оцінена в 9,4 млрд дол.
У самому "Полюс Золото", схоже, не бачать в заяві чиновників загрози. У компанії зазначають, що вітають бажання казахстанських властей знатися на ситуації і готові співробітничати. У "Полюсі" нагадали, що напередодні запуску процедури зворотного поглинання структури "Полюс Золото" і KazakhGold подали позов на 450 млн дол. до колишніх керівників і власників казахстанської золотодобувної компанії - п'яти членів сім'ї Ассаубаєвих, звинувативши їх в незаконному виводенені з компанії близько 200 млн дол., а також фальсифікацій звітності. Ця справа зараз розглядається у Високому суді в Лондоні.