ua en ru

Влада Каталонії планує оголосити дострокові вибори 20 грудня

Влада Каталонії планує оголосити дострокові вибори 20 грудня Фото: акція протесту в Каталонії (wikimedia.org)

Глава Женералитету має намір оголосити про вибори сьогодні

Лідер уряду Каталонії Карлес Пучдемон планує оголосити дострокові регіональні вибори 20 грудня 2017 року. Про це повідомляє місцеве видання La Vanguardia, з посиланням на власні джерела.

"Заклик до виборів у Каталонії неминучий. Запланована дата виборів - 20 грудня 2017 року. Глава Женералитету Карлес Пучдемон оголосить про це в 13:30 в четвер", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після семигодинного наради минулої ночі і контактів, проведених вранці, можливість проголошення незалежності було сформовано стратегію, яка допоможе обмежити або зменшити застосування статті 155 Конституції та втручання в каталонське самоврядування.

Так, існуючі розбіжності влади не дозволяють прийти до загальної декларації незалежності Каталонії. Таким чином, Пучдемон відмовився від ідеї проголошення незалежності на користь проведення дострокових виборів. Він уже проінформував про це свою парламентську групу.

Відзначимо, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой раніше заявив, що Мадрид вводить статті 155 Конституції, яка дозволяє уряду вжити примусові заходи щодо виконання Каталонією своїх конституційних зобов'язань. У зв'язку з цим уряд має намір звернутися в Сенат із проханням усунути влада Каталонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився від виступу в Сенаті Іспанії.