ua en ru

Влада Іспанії наклала арешт на рахунки дядька Башара Асада

Влада Іспанії наклала арешт на рахунки дядька Башара Асада Фото: Ріфат Асад

Ріфата Асада підозрюють у крадіжці 300 млн доларів з казни Сирії

Іспанська власта наклала арешт на рахунки і маєтки Ріфата Асада, дядька президента Сирії Башара Асада. Про це повідомляє BBC.

"Слідство у справі 79-річного експатріанта з Сирії почалося у Франції, де він проживає вже більше 30 років. Французька прокуратура підозрює колишнього офіцера сирійської армії у відмиванні коштів, підробці й ухилянні від сплати податків", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед майна Ріфата Асада в Іспанії числяться вілли в андалусійських курортах Марбелья і Пуерто-Банус, де пройшло вже 15 обшуків. Також, заблоковані 16 рахунків, що мають безпосереднє відношення до підозрюваного. Наглядове відомство перевіряє ще 76 рахунків.

Сумарна вартість 503 одиниць майна сім'ї Ріфата Асада, серед яких вілли, квартири, паркування готель категорії "люкс", становить 735 млн доларів. Дядька Асада підозрюють у крадіжці 300 млн доларів з казни Сирії в 1984 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка Сполучених штатів вважає причетним до газової атаки в провінції Ідліб в Сирії уряд президента країни Башара Асада.