ua en ru

Влада Ірану: Діяльність Oriflame на території країни може завдати збитку її безпеки

Шведський виробник косметики Oriflame веде діяльність на території Ірану, щоб завдати збитку безпеки країни. Таку думку висловив іранський міністр розвідки Хейдар Мослехи. Він наголосив , що компанія почала свою роботу "під економічним приводом", проте "є проблеми з безпекою і протистоянням Ісламською республікою Іран", передає радіо "Свобода".
Нагадаємо, 23 серпня 2010 р. влади Ірану закрили представництво Oriflame в Тегерані і затримали трьох співробітників компанії, а також двох продавців-консультантів без пояснення причин.
Фінансовий директор компанії Габріель Беннет, коментуючи ситуацію, заявив, що можливою причиною рішення уряду Ірану могла стати перманентна неприязнь влади Ісламської Республіки до бізнес-моделі Oriflame, яка дає жінкам можливість працювати у сфері прямих продажів (продаж споживчих продуктів або послуг, здійснюваний від людини до людини поза стаціонарними точками роздрібної торгівлі).
В той же час Г.Беннет підкреслив, що компанія, не дивлячись на ситуацію, що склалася в Тегерані, і погіршення бізнес-клімату в країні в останні місяці, має намір продавати свою косметику в Ірані і надалі. В даний час близько 40 тис. жінок працюють в Ірані консультантами-продавцями косметики Oriflame. За даними компанії, в II кварталі 2010 р. продажу в цій країні склали 5,5 млн євро.
Oriflame - косметичний концерн, що виробляє засоби по догляду за шкірою особи, засоби особистої гігієни, парфюмерію і декоративну косметику з натуральних рослинних ігридієнтів. Компанія працює методом мережевого маркетингу з елементами прямих продажів. Заснована в Швеції в 1967 р. Штат співробітників перевищує 7 тис. людей.