ua en ru

Влада Гватемали повідомили про 600 зниклих без вісті після сходження селевого потоку

Влада Гватемали повідомили про 600 зниклих без вісті після сходження селевого потоку Фото: Гватемали

Вже вдалося врятувати 34 людини і витягти тіла дев'яти загиблих

Не менше 600 чоловік пропали без вести в муніципалітеті Санта-Катаріна-Пинула в центральній частині Гватемали, після того як там зійшов селевий потік. Про це повідомили в п'ятницю представники Національного координаційного центру по боротьбі з наслідками стихійних лих.

теперішнього часу, як заявив глава відомства Алехандро Мальдонадо, вдалося врятувати 34 людини і витягти тіла дев'яти загиблих.

За словами Мальдонадо, сель накрив "близько 125 будинків, де перебували близько 600 осіб". На селище обрушився розмиті зливами схил пагорба заввишки кілька десятків метрів. На місці трагедії тривають пошуково-рятувальні роботи, в них задіяні армійські підрозділи і сотні добровольців. Влади центральноамериканської країни вже отримали пропозиції про допомогу з боку ООН, США, Мексики і Куби.

"Коли країна не може самотужки впоратися з надзвичайною ситуацією, допомога вітається, - заявив президент Гватемали Алехандро Мальдонадо. - Нині завдання номер один - дістати з-під уламків тих, хто міг вціліти". Міністр оборони Вільям Адальберто Мансилья запевнив, що розбір завалів і пошук тих, що вижили будуть йти цілу добу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бурятії у зв'язку з природними пожежами діє режим НС.