ua en ru

Влада Горлівки заявили, що використовувати систему оповіщення населення під час аварії на "Стиролі" не було необхідності

Використовувати систему оповіщення населення 6 серпня, під час аварії на "Концерні Стирол", не було необхідності. Про це йдеться на сайті Горлівської міськради.

"Аварія, яка спричинила до загибелі 6 людей, що знаходилися в осередку викиду, носила виробничий, локальний характер. 6 серпня в 14:00 на заводі № 1 з виробництва аміаку сталася розгерметизація трубопроводу рідкого аміаку, о 14:30 ситуація була локалізована. Аварія не носила надзвичайний характер і не становила загрози для життя і здоров'я мешканців міста", - заявив начальник управління захисту населення Олександр Павелко.

Як пояснює Павелко, згідно з Кодексом цивільного захисту населення включати сирени оповіщення не було необхідності.

Для організації оповіщення населення в управлінні цивільного захисту Горлівської міської ради знаходиться апаратура (П-164 і П-160), яка використовується для подачі сигналів і включення системи оповіщення у разі виникнення НС. У цілому, за даними управління, в Горлівці встановлено 65 електросирен, які в разі виникнення НС дають тривожний сигнал, що попереджає жителів про необхідність включити радіо і чекати інформацію про подальші дії.

Робота системи оповіщення населення міста систематично перевіряється.