ua en ru

Влада Франції планує посилити імміграційну політику

Міністр внутрішніх справ Франції Клод Геан, виступаючи сьогодні по телебаченню, заявив, що з метою боротьби з нелегальною імміграцією і контролю над кількістю законних іммігрантів Франція планує скорочувати кількість законних іммігрантів щорічно на 20 тис., з тим щоб їх приплив у середньому знизився з нинішніх 200 тис. до 180 тис., передає "Сіньхуа".
"Іноземні іммігранти не зуміли адаптуватися у Франції - 24% з неєвропейських країн не мають роботи, що в 2 рази більше середнього рівня безробіття в країні", - зазначив К.Геан.
Міністр праці, зайнятості та охорони здоров'я Франції Ксавьє Бертран заявив, що цілком можливе скорочення числа іммігрантів, які приїжджають до Франції працювати. Між тим він зазначив, що найактуальніше - створити більше можливостей зайнятості для французьких безробітних.
Національна рада французьких підприємців не згодна з планом МВС щодо посилення політики імміграції. За словами представників підприємців, Франція повинна залишатися відкритою країною і не розглядати питання про скорочення іммігрантів.