ua en ru

Влада Єгипту заявляє про знищення групи терористів на Сінайському півострові

Влада Єгипту заявляє про знищення групи терористів на Сінайському півострові Фото: єгипетський поліцейський (wikipedia.org)

Під час поліцейських рейдів було вбито дев'ятьох осіб

У Єгипті дев'ятьох осіб, підозрюваних в організації терористичних нападів на Сінайському півострові, було вбито під час поліцейських рейдів на північному сході країни. Про це 24 грудня 2017 року повідомляє з посиланням на єгипетське міністерство внутрішніх справ DW.

Зазначено, що вбитих підозрюють в атаках "на блокпости та військових на півночі Сінайського півострова, що призвели до загибелі багатьох представників збройних сил та поліції".

Як повідомляється, підозрювані використовували ферму в провінції Шаркія як схованку і як тренувальний центр. Під час рейду на цей об'єкт поліція виявила автоматичні гвинтівки та боєприпаси.

"Ще дев'ятьох осіб було затримано під час іншого рейду, що відбувся в Каїрі. Як зазначається в повідомленні МВС, затримані мають зв'язки з організацією "Брати-мусульмани", яка є забороненою в Єгипті", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, поліцейські та військові підрозділи Єгипту зазнають активних атак ісламістських угруповань після усунення від влади президента Мохамеда Мурсі у 2013 році. Мурсі користувався активною підтримкою "Братів-мусульман".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті сотні мусульман напали на християнську церкву.