ua en ru

Влада Донецька подала в суд на ЛАЗ за зрив поставок автобусів до Євро-2012

Міська влада Донецька подали до Господарського суду на Львівський автобусний завод (ЛАЗ), звинувативши його в зриві термінів поставки 40 автобусів до Євро-2012. У мерії кажуть, що зараз закупівля цих автобусів вже неактуальна, і вимагають повернути перераховані за контрактом 26 млн грн, ЛАЗ, в свою чергу, звинувачує місто в тому, що кошти були перераховані з великим запізненням, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

"Ми відмовляємося від десяти туристичних автобусів, які призначалися для гостей Євро-2012 і не були поставлені вчасно, і вимагаємо повернути нам 26 млн грн, сплачені за контрактом. Крім того, нами отримано лише 9 з 30 міських автобусів. Ми вимагаємо виплати штрафів з боку ЛАЗу ", -, заявив учора мер міста Олександр Лук'янченко, не уточнивши розмір штрафів.

У ЛАЗі пояснюють затримку з поставкою автобусів тим, що не були вчасно поставлені комплектуючі з Європи, стверджує мер Донецька. І. о. директора комунального підприємства "Донелектроавтотранс" Віктор Шербаков уточнив, що сторони намагалися вирішити це питання шляхом переговорів, але завод відмовився виконувати контрактні зобов'язання. За його словами, терміни поставок закінчилися ще 18 травня.

Голова наглядової ради ЛАЗу Ігор Чуркін пояснює, що виконання контракту було затримано, оскільки місто пізно перерахував кошти: "На виробництво міських автобусів потрібно 5-6 місяців, а нам місто перерахував кошти тільки в квітні, хоча контракт був підписаний ще на початку року".

За словами Чуркіна, на заводі не мають наміру повертати гроші, так як придбали все необхідне обладнання, і поставлять туристичні автобуси до осені, а міські - до кінця місяця.

Нагадаємо, що ДП "Укрмедпроектбуд" в рамках підготовки до проведення в Україні Євро-2012 закупило у компанії "ЛАЗ" 20 автомобілів швидкої медичної допомоги (реанімобілі класу С) на суму 17 млн ​​грн.

ЛАЗ був створений в 1945 р. На сьогоднішній день спеціалізується на випуску тролейбусів та автобусів міського, приміського і туристичного призначення. Контролюється підприємцем Ігорем Чуркіним. У березні 2010 р. уряд вибрав ЛАЗ основним постачальником муніципального транспорту для міст, що приймають Євро-2012.