ua en ru

"Влада" анексованого Криму має намір продати офіси "ПриватБанку"

"Влада" анексованого Криму має намір продати офіси "ПриватБанку" Фото: "ПриватБанк" в Сімферополі

Більшість об'єктів розташовані в містах Сімферополь, Саки, Армянськ, Феодосія та Кіровському районі

"Влада" анексованого Криму має намір продати офіси "ПриватБанку", які пустують з часу анексії півострова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Державної ради Республіки Крим".

Як наголошується, окупаційна влада півострова "погодила відчуження ряду об'єктів нерухомого майна з державної власності Республіки Крим".

Зокрема, вони підтримали відчуження низки нежитлових приміщень і квартир, що раніше належали "ПриватБанку" і використовувалися як банківські відділення.

"Більшість об'єктів, розташованих у містах Сімферополь, Саки, Армянськ, Феодосія та Кіровському районі, сьогодні пустують, а їх реалізація дозволить здійснити компенсаційні виплати кримчанам-обдуреним вкладникам українських банків", - йдеться в повідомленні.

Крім того, "влада" Криму має намір продати на відкритому аукціоні нерухоме майно бази відпочинку "Прибій" і дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Восход" в смт Коктебель та бази відпочинку "Хвиля" в с. Мар'їно Чорноморського району.

"Їх сумарна вартість оцінюється в суму близько 68 мільйонів рублів (27,7 млн гривень). При цьому майбутній власник цих об'єктів отримає право або орендувати земельні ділянки під ними, або викупити у власність. Кошти, отримані в результаті реалізації майна, будуть спрямовані в дохід бюджету Республіки Крим, що дозволить виконати планові показники неподаткових надходжень на 2016 рік і виплатити компенсації вкладникам українських банків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму почали збір коштів на зведення пам'ятника президенту РФ Володимиру Путіну.