ua en ru

Влада Алжиру має намір націоналізувати Djezzy, на контроль над якою претендував VimpelCom

Влада Алжиру не збирається обговорювати майбутнє мобільного телеоператора Orascom Telecom Algeria (Djezzy) і має намір націоналізувати цю компанію. Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ.
Нагадаємо, 5 жовтня ц.р. повідомлялося про те, що російський VimpelCom Ltd. досяг угоди з придбання активів єгипетської групи Orascom Telecom Holding за 6,6 млрд дол., до якої входить і Djezzy. Проте влада Алжиру заявляє, що російське підприємство не може отримати контроль над алжирською "донькою" Orascom Telecom Holding без згоди уряду цієї країни, яке має намір провести націоналізацію Djezzy.
Ці слова розходяться із заявою голови VimpelCom Ltd. Олександра Ізосімова, висловленого раніше сьогодні в інтерв'ю Reuters. За його словами, суперечка з керівництвом Алжиру щодо Djezzy може бути врегульована протягом декількох місяців, якщо не тижнів. За словами О.Ізосімова, питання про алжирського телеоператора вставало під час офіційного візиту президента РФ Дмитра Медведєва до цієї країни, однак для його вирішення потрібні подальші переговори.